Blogger Layouts

i love you guys so much :')

Lilypie Angel and Memorial tickers

Wednesday, December 28, 2011

Family Gathering 2011 #Hussein's Family ♥


26/12/2011 - 27/12/2011 :) aku pegi family gathering dkt pd , Bayu Resort . sepatutnya 3 hari , tapi aku pegi dua hari je sbb family aku ade hal . okayy , mase first day , aku smpai lmbt sikit drpda diaorg . aku smpai pukul 5.30 ptg . mase smpai tu , masuk banglo dulu , then pegi melawat pantai :D aku tgk ade banana boat , ade boat donat , ade jetski . geram je aku tgk :D ahaha . lepastu pegi swimming pool . ape lagi , mmg aku berendam ah dlm swimming tuu :P ahhaha . lepas habis swimming , aku mandi dlm bathroom lepastu makan :P haha . tunggu punya tunggu punya tunggu , akhirnya smpai pun masenya . nak tau ape bnde yg aku tunggu ? hah ! aku tunggu pukul 12 malam sbb nk KAROAKE :P hahahaha xD para2 ibu dan para2 bapa semua dh tido dahh . cuma tinggal budak2 muda je pegi karoake :P haha . tapi sblm aku meng-karoake kan diri , aku call kak adja dulu nk mintak maaf :P haha #tak payah tau asal :P ahah . lepastu masuk balik bilik karoake tu , then , aku cari lagu . hilang terus mood aku bila tgk menu lagu dia -.- semua lagu 90-an -.- nk tau aku nyanyi lagu ape je -.-? lagu barbie girl , vanessa carlston - a thousand miles dgn lagu bourganvilla tu je -.-gilaaaaa T__T lepastu , aku balik bilik terus , bagi budak2 lelaki yg smbg . haha . aku tido pukul 1.45 weyh -.- kalau lagu dkt karoake tu best , alamatnya mmg aku balik bilik pukul 2 pagi lah enn ? haha kaykay , Ke-esok-kan harinya , aku bgn pukul 7 pagi ! #bangga weyh :P haha . mandi then turun bawah makan lepastu tgk tv -.- bosan habis je weyhh T__T haha . lepastu , siapa yg bgn awal tu semua ngantuk , aku siap tertido lagi dkt kusyen dpn tv tuu -.- ahhaha . pukul 4.30 , aku pegi swimming lagi ! haha :P lepastu pegi balik banglo , panggil semua org nak pegi pantai sbb nk naik BANANA BOAT ! haha .pegi pantai tu , then tnye2 bayar untuk banana boat tu . abg emy minatk png jauh , so sorng rm 15 . aku takut je nak naik :P tapi sbb nak sngt , aku naik jee . ayah duduk dkt boat org yg bawak tu sbb nk tngkp gmbr :D bnyk ayah tngkp gmbr , tak sangka ayah reti tngkp gmbr jugakk :P hahaha . okayy , saudara aku mintak org tu jatuhkan 3 kali :O haha . banana boat tu ade 7 tmpt duduk je , kiteorg semua ade 9 org . org tu suruh naik donat boat , tapi diaorg taknak , ape lagi , SUMBAT ahh ceritanya xD hahah . then , banana boat tu bergerak . whooaahhhhh O teruja aku :P ahhaah . laju jugak ah dia bawak . manjerit2 aku dkt atas boat tuu :P haha . saudara aku semua siap main2 lmpat2 lagi -.- hahahah . mase first dia jatuhkan , terkejut aku :O hahah . tapi aku hampir smpai dkt tanah , tapi tak sngt ahh . then , mase nk naik balik banana boat tu , semua tak boleh nak naik , sbb tinggi sngt . so , org yg bwk kiteorg tu terpaksa terjun dlm pantai , lpstu angkat sorng2 . haha . lepastu dia siap ckp kitaorg semua berat -.- kejam betull . hahah . then lepas semua dh naik , smbg jalan . mase second time dia jatuhkan , kaki saudara aku semua hempap kepala aku -.- sakit jugak ahh . hahah . tmpt dia jatuhkan dlm gila :O rasa mcm nak nangis jugakk ah :P ahhaha . dan lagi sekali , org yg bwk kitaorg kene naikkan kiteorg sorng2 balik :P ahhahaa #dia ckp dkt ayah aku , dia tak larat setiap kali jatuh , dia kene angkat semua org . sbb semua berat -.- . ahaha . then , last dia jatuhkan tmpt mase kiteorg start tu , maknenya tu last lahh . sumpah best gila naik banana boat tu :D haha , tgn amirul siap ade calar lagi . ahaha xD nnt mase family gahtering thn dpn , aku nk naik lagi #tu pun kalau ade :P ahaha . kayy , aku rasa dh panjang dh aku membebel :P smpai sini je cerita akuu . kalau korng nk tgk semua gmbr , tgk lah dkt album dlm facebook aku . sekian terima kasih . Assalamualaikum (:



sincerely from ,
Syafiqah Hashim 

Friday, December 16, 2011

Mereka :D


kak Nurul Ain Rahamanordin (: 
She's everything to mee . best dpt knl dgn kak ain , dia sngt sporting . haha , teringat time makanan ds sngt 'wangi' tu smpai bau dkt tgn pun tak hilang . lepastu aku pegi bagi kak ain cium bau tu , bnk kali . lepastu kak ain elak bnyk kali :P hahah . sumpah rindu gila time tuh :D haha . and she'll be by my side if i need someone to express my feelings , thank you kak ain :') syafiqah mesti rindu time maghrib kita selalu lepak sama2 , lepastu kadang2 mlm2 pegi bilik kak ainn :D haha , and also psll 6 pax tuu , ahhahahaha xD so , kak ain , thank you for all the memories , love you more than a thousand words <3



kak Rashidah Mohd Dayaon (:
She's the craziest senior :D haha . dia selalu hiburkan aku time aku sedihh . hahah , tapi kadang2 dia kuat touching jugakk , agak susah nk pujuk :P hahaha . bnyk junior sygg dkt kak muar termasuk aku :) haha , kadang2 , aku selalu kacau diaa sampai dia menyampah pun ada :P haha , sorry kak muarr :3 teringat lagi time syafiqah bagitau result bm kak muar , org kata betul dia tak percaya , haha . las2 tgk sendiri dkt board tu tertampal , kak muar dpt A :D hahaha x) so kak muar , terima kasih atas semua kenangan yg telah kita bina :') sygg kak muarr <3



kak Fatiha (:
Kak teha sngtlah ayu org nyaa :P hahaha . entah mcm mana kiteorg boleh rapat tah , ahaha . teringat time syafiqah dh nk balik tu , bertembung dkt dpn dobi , kak teha tnye , dah nak balik ke dgn muka yg nk nangis , sumpah terharu gila :') hihi :3 jgn risau kak teha , kalau ade jodoh , kite jumpa lagi yee ? ^_^ terima kasih atas segala kenangan antara kita berdua :') saya sygg kak teha <3



Kak Liyana (:
Kak yana seorang yg agak pemalu :P haha , aku knl kak yana drpda kak ain . kak yana bestfriend kak ain . haha , teringat time pagi2 buta yg latihan kebakaran tu , syafiqah smngt pakai kain sekolah , SEMANGAT SEKOLAH ! hahaha xD kaka yana gelak tak henti2 ohh , malu habis aku x) hahahaah . kak yana , saya takkan lupakan kak yana tauu ? terima kasih atas kenangan tu semua :') sygg kak yana <3



Kak Syifa' (:
Kak syifa sngt comel :P hahaha . syafiqah knl kak syifa' sbb setiap hari sembahyang dkt saf png dpn , haha . teringat time syfqh menangis mcm org gila tu , kak syifa' tlg pujukkan , thank you kak :') syfqh  selalu kacau kak syifa' , klau syfqh sama floor dgn kak syifa' tak tau lah mcm mana , nasib baik tak sama floor :P haha . kak syifa' , terima kasih atas kenangan kita sama2 :') sygg kak syifa' <3



kak Nurul Syuhadah Nadyah (:
Kak syud sngt lah gangster :P haha . first2 ingtkan dia sombong *tapi mmg ye pun sbnrnya* , tapi bila dh lama2 knl dia , Ya Allah , makin bertambah gila aku melayan dia :P hahaha . haiih , teringat time kita salam mintak restu untuk form 5 spm , syfqh nangis sbb akak -.- hahaha xD ayat kak syud bagi sedih2 je , org dh lah tgh sedih , dia bagi ayat sedih lagi . mmg banjir ah surau tu dibuatnya . hahah . kak syud , terima kasih atas kenangan tu semua :') sygg kak syud <3



Kak Nadzeerah Afiqah (:
Kak nadz muka mcm cinaa :D sgt comell :D haha ,  aku selalu kacau kak nadz :P teringat time syfqh tak boleh bernafas tu , kene marah dgn kak ain dgn kak nadz suruh buang hingus . ahhaha xD lepastu kak Syuhadah ses ckp 'buang hingus' dkt syafiqah . ahahha x) kak nadzz , thank you for all the memories oh , and thank you for the wish yg dlm buku syafiqah tuu :') sygg kak nadz <3



Kak Fazilah (:
Kak fazilah sngt lah kecikk , comell :D ahhaha . teringt time mlm last tu , psl six pax . merepek je kita semua kann ? hahaha xD thank you for all the memorie kak fazilah :') sygg akak <3


kak ARINA AZMIN (:
akak floor saya :3 haha , sorysorry sbb lupa tulis psl akak :P  haha . btw , dulu ingt kak arina mcm sombong , tapi tak , kak arina sngt baik :D teringt dulu , kak arina interview syafiqah before jadi lpd dgn abg imran sekali , whoaahh :O takutt . muka akak garang ! hahah :P kak , thank you for the memories :') sygg kak arina <3



abg Naqiuddin Ikram (:
Abg naqi sngt peramah . smpai semua org knl diaa . haha :P teringat time ckgu norlia suruh bagi kertas latihan bm dkt semua form 5 , abg naqi ponteng :P ahhaha . smpai skrng teringt bnde tu , sbb lawak x) hahah . syfqh selalu kacau abg naqi . haha , kesian diaa :P hahah . abg , thank you for all those memories :') till we meet again :)



abg Amirul Faiz (:
Abg chom , dia sngt gila . suka kacau orgg . hahah :P ingt lagi time tgh jaga dkt klas 1 dentis t , dia kejut syfqh yg tgh tidur -.- sumpah terkejut gila weyhh . hahah xD lepastu kacau budak2 kelas tu . haha , lawak dohh :P abg , terima kasih atas kenangan tuu and thank you jugakk bagi nasihat dkt syafiqah :') till we meet again :)



abg Muhammad Imran Zainal (: 
Abg ni lah yg interview aku before jadi ldp , dia sngt garang :P haha . lepastu dia kata aku bnyk cakap mase interview tu , ahaha xD *tapi sbnrnya tgh takut tuu , tgn sejuk habis jee . hahaha . oh and , teringt time hari graduasi form 3 dgn form 5 tu , syfqh lalu dkt foyer nk pi toilet , lepastu abg tibe2 ckp , " ldp , ldp , jalankan tugas dgn baik takk ?! " sumpah terkejut gila kott , muka abg sumpah serious gila , mcm nk marah pun ade . haha xD still ingt lagi ape yg abg ckp :P haha . thank you for those memories :') till we meet again :)



Abg Naqib (:
Pemegang kunci asrama lelaki . haha . dia bagi tips dkt aku , sumpah merapu . haha xD dia kata klau nk bagi cikgu ingt kita , kita kene selalu buat hal dkt maktab , haha , pelik2 . ape2 pun , terima kasih atas nasihat tuu :') till we meet again :)



abg Mohamad Syafiq (:
Kesian dia , penat bekerja :P haha , lepastu dia rindu maktab . rumah dia jauh drpda maktab . so , susah nk melawat . ahah . takpe2 , nnt klau syafiqah dh ade lesen , syafiqah bwk abg melawat maktab ekh ? :P haha . tapi , abg ni sumpah baik gila :D hahah , wlaupun baru knl , tapi dia layan mcm dh lama knl . and thank you for that :') till we meet again :)



abg Fazirul Safwan (:
aku tak pernah tegur dia mase dekat maktab sbb ingtkan sombong -.- tapi mase dh habis sekolah , dia start chat . lah , rupanya mmg dia tak rpt dgn form 1 :P ahaha . tapi , bila dh knl dia , penat layan dia -.- mcm budak2 pun ade , kalah syafiqah :P haha . ape2 pun , abg , thank you for the memorise :') till we meet again :)





sincerely from ,
Syafiqah Hashim 

Thursday, December 15, 2011

Helperss :D




11/12/2011 - 14/12/2011 , tarikh yg tak dpt dilupakann ! tarikh ni , semua LDP , BWP , PRS dgn KPO kene jadi helpers untuk form 1 thn 2012 interview . seriously penat . aku dpt tugas JM , iaitu Jamuan Makan . actually , bukan jamuan pun . kiteorg kene pusing satu sekolah ,  then bagi makanan dkt semua helpers and semua cikgu . penat weyhh , klau makanan habis , kene turun DS balik untuk ambik makanan lagi . kerja aku turun naik turun naik je -.- hahaha xD tapi eventhought penat , tapi it wwas REALLY FUN :D dpt merapatkan hubungan antara helpers :P hahah . tapi sumpah lah , mmg best gilaaa ! mcm2 kerenah aku nmpk time jaga . oh , and tidak dilupakan jugaa , budak2 yg interview yg bakal jadi junior kiteorg . first2 , aku sendiri terkejut sbb kebanyakannya tak pakai tudung . tapi , aku tak kesah sngt . sbb bila dieorg dh dpt masuk mrsm ag , dieorg kene pakai dahh :) oh , and aku jumpa budak2 sekolah aku SKTBI , agak ramai jugak ahhh :D *bangga aku jadi senior dieorg :P hahah . oh , teringat aku dkt budak pkai spek besar , free hair pkaia baju warna hijau tu , sumpah hot gila weyyhh :D tak percaya tanye sarah azirah :P hahaha . kebanyakan budak2 balik 13/12/2011 , tapi lpd dan segelintar budak yg bukan ldp stay smpai 14/12/2011 . lpd kene stay sbb nk ukur size uniform kiteorg iaitu blazzer dgn kain :D tak sabar2 aku nk pakai nnt x) hahaha lepastu , mase last day pagi , aku , nasz , yana , atiqa nabilah , kak fatin , kak ili and kak shaf semangat bgn pagi2 then pusing satu maktab untuk tngkp gmbr . semangatkan kiteorg :P ahhaha xD lepastu , mase time ukur baju tu , semua org tgh hyper gila . tgh semangat nk tngkp gmbr . semua akak2 and kwn2 aku comelcomel belaka :D hahah . tapi , sumpah . all those days were very greatt ! i'm totally gonna miss those moments ♥ so , klau korng nk tgk gmbr2 yg telah aku tngkp , sila lah melawat ke facebook saya ye ? ^_^ sekian terima kasihh :)









sincerely from ,
Syafiqah Hashim