Blogger Layouts

i love you guys so much :')

Lilypie Angel and Memorial tickers

Saturday, August 18, 2012

hye todayyy :D


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI :D

hye there friends , harini hari raya kann ? so , aku Nur Syafiqah bt. Hashim ingin mengambil kesempatan untuk menyusun 10 jari memohon ampun dan maaf atas segala salah dan silap saya yang telah saya lakukan dengan sengaja atau tak sengaja . Semoga korang akan diberkati oleh Allah s.w.t , Amin and semoga persahabatan kita akan kekal selama-lamanya :D hati-hati mase main mercun tu dan semasa dlm perjalanan balik kampung yee ? :) duit raya jgn lupa hulur dkt sini sikit tauu ? hikhik :3 okaylahh , last but not least , Selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin ^_^ take caree , sayanggkorangg <3

Friday, August 17, 2012

Ramdhan are going to leave us .

Ramdhan dah nak sampai ke penghujungnya . tak , sbnrnya dah smpai hujung dah pun . harini hari last puasa . esok , InsyaAllah dah raya . dah lama aku tak post dkt blog aku ni kann ? sampai dah terlupa ape nak cerita dkt sini . takpelahh , yang penting bnyk bnde pahit dan manis aku dah lalui selama 14 tahun aku dilahirkan di muka bumi ni . and bnyk jugak kenangannya selama 1 tahun setengah dkt mrsm alor gajaaah *cehh , cara aku ckp mcm lepas ni aku takde dkt maktab dah jee -.-* okayy , Alhamdulillah haritu aku dpt anugerah pengetua . akhirnya , and aku akan berusaha bersungguh-sungguh lagu untuk dptkan lagi . tu janji akuu :D sekarang ni tgh dlm latihan untuk jadi ldp 12'/13' lepas aku dah letak jwtn untuk ldp 11'/12' . cabaraaannn . haha . mase puasa haritu , everyday aku minum air bandung cikgu zamri , SEDAPPPPP :D  and , lepas naik cuti raya ni , ade jamuan hari raya . tak sabar2 aku nak tunggu . tapi kali ni dia buat waktu siang , before this malam . kita tunggu dan lihat jelah mcm mana keadaannya kali ni . okaylahh , aku minta untuk mengundur diri dulu lah yee ? Assalamualaikum .

Saturday, April 21, 2012

Problems came non-stop .

problems came non-stop until i can't even wite a word in my blog , SORRYY :/ take caree .

Wednesday, December 28, 2011

Family Gathering 2011 #Hussein's Family ♥


26/12/2011 - 27/12/2011 :) aku pegi family gathering dkt pd , Bayu Resort . sepatutnya 3 hari , tapi aku pegi dua hari je sbb family aku ade hal . okayy , mase first day , aku smpai lmbt sikit drpda diaorg . aku smpai pukul 5.30 ptg . mase smpai tu , masuk banglo dulu , then pegi melawat pantai :D aku tgk ade banana boat , ade boat donat , ade jetski . geram je aku tgk :D ahaha . lepastu pegi swimming pool . ape lagi , mmg aku berendam ah dlm swimming tuu :P ahhaha . lepas habis swimming , aku mandi dlm bathroom lepastu makan :P haha . tunggu punya tunggu punya tunggu , akhirnya smpai pun masenya . nak tau ape bnde yg aku tunggu ? hah ! aku tunggu pukul 12 malam sbb nk KAROAKE :P hahahaha xD para2 ibu dan para2 bapa semua dh tido dahh . cuma tinggal budak2 muda je pegi karoake :P haha . tapi sblm aku meng-karoake kan diri , aku call kak adja dulu nk mintak maaf :P haha #tak payah tau asal :P ahah . lepastu masuk balik bilik karoake tu , then , aku cari lagu . hilang terus mood aku bila tgk menu lagu dia -.- semua lagu 90-an -.- nk tau aku nyanyi lagu ape je -.-? lagu barbie girl , vanessa carlston - a thousand miles dgn lagu bourganvilla tu je -.-gilaaaaa T__T lepastu , aku balik bilik terus , bagi budak2 lelaki yg smbg . haha . aku tido pukul 1.45 weyh -.- kalau lagu dkt karoake tu best , alamatnya mmg aku balik bilik pukul 2 pagi lah enn ? haha kaykay , Ke-esok-kan harinya , aku bgn pukul 7 pagi ! #bangga weyh :P haha . mandi then turun bawah makan lepastu tgk tv -.- bosan habis je weyhh T__T haha . lepastu , siapa yg bgn awal tu semua ngantuk , aku siap tertido lagi dkt kusyen dpn tv tuu -.- ahhaha . pukul 4.30 , aku pegi swimming lagi ! haha :P lepastu pegi balik banglo , panggil semua org nak pegi pantai sbb nk naik BANANA BOAT ! haha .pegi pantai tu , then tnye2 bayar untuk banana boat tu . abg emy minatk png jauh , so sorng rm 15 . aku takut je nak naik :P tapi sbb nak sngt , aku naik jee . ayah duduk dkt boat org yg bawak tu sbb nk tngkp gmbr :D bnyk ayah tngkp gmbr , tak sangka ayah reti tngkp gmbr jugakk :P hahaha . okayy , saudara aku mintak org tu jatuhkan 3 kali :O haha . banana boat tu ade 7 tmpt duduk je , kiteorg semua ade 9 org . org tu suruh naik donat boat , tapi diaorg taknak , ape lagi , SUMBAT ahh ceritanya xD hahah . then , banana boat tu bergerak . whooaahhhhh O teruja aku :P ahhaah . laju jugak ah dia bawak . manjerit2 aku dkt atas boat tuu :P haha . saudara aku semua siap main2 lmpat2 lagi -.- hahahah . mase first dia jatuhkan , terkejut aku :O hahah . tapi aku hampir smpai dkt tanah , tapi tak sngt ahh . then , mase nk naik balik banana boat tu , semua tak boleh nak naik , sbb tinggi sngt . so , org yg bwk kiteorg tu terpaksa terjun dlm pantai , lpstu angkat sorng2 . haha . lepastu dia siap ckp kitaorg semua berat -.- kejam betull . hahah . then lepas semua dh naik , smbg jalan . mase second time dia jatuhkan , kaki saudara aku semua hempap kepala aku -.- sakit jugak ahh . hahah . tmpt dia jatuhkan dlm gila :O rasa mcm nak nangis jugakk ah :P ahhaha . dan lagi sekali , org yg bwk kitaorg kene naikkan kiteorg sorng2 balik :P ahhahaa #dia ckp dkt ayah aku , dia tak larat setiap kali jatuh , dia kene angkat semua org . sbb semua berat -.- . ahaha . then , last dia jatuhkan tmpt mase kiteorg start tu , maknenya tu last lahh . sumpah best gila naik banana boat tu :D haha , tgn amirul siap ade calar lagi . ahaha xD nnt mase family gahtering thn dpn , aku nk naik lagi #tu pun kalau ade :P ahaha . kayy , aku rasa dh panjang dh aku membebel :P smpai sini je cerita akuu . kalau korng nk tgk semua gmbr , tgk lah dkt album dlm facebook aku . sekian terima kasih . Assalamualaikum (:



sincerely from ,
Syafiqah Hashim 

Friday, December 16, 2011

Mereka :D


kak Nurul Ain Rahamanordin (: 
She's everything to mee . best dpt knl dgn kak ain , dia sngt sporting . haha , teringat time makanan ds sngt 'wangi' tu smpai bau dkt tgn pun tak hilang . lepastu aku pegi bagi kak ain cium bau tu , bnk kali . lepastu kak ain elak bnyk kali :P hahah . sumpah rindu gila time tuh :D haha . and she'll be by my side if i need someone to express my feelings , thank you kak ain :') syafiqah mesti rindu time maghrib kita selalu lepak sama2 , lepastu kadang2 mlm2 pegi bilik kak ainn :D haha , and also psll 6 pax tuu , ahhahahaha xD so , kak ain , thank you for all the memories , love you more than a thousand words <3



kak Rashidah Mohd Dayaon (:
She's the craziest senior :D haha . dia selalu hiburkan aku time aku sedihh . hahah , tapi kadang2 dia kuat touching jugakk , agak susah nk pujuk :P hahaha . bnyk junior sygg dkt kak muar termasuk aku :) haha , kadang2 , aku selalu kacau diaa sampai dia menyampah pun ada :P haha , sorry kak muarr :3 teringat lagi time syafiqah bagitau result bm kak muar , org kata betul dia tak percaya , haha . las2 tgk sendiri dkt board tu tertampal , kak muar dpt A :D hahaha x) so kak muar , terima kasih atas semua kenangan yg telah kita bina :') sygg kak muarr <3



kak Fatiha (:
Kak teha sngtlah ayu org nyaa :P hahaha . entah mcm mana kiteorg boleh rapat tah , ahaha . teringat time syafiqah dh nk balik tu , bertembung dkt dpn dobi , kak teha tnye , dah nak balik ke dgn muka yg nk nangis , sumpah terharu gila :') hihi :3 jgn risau kak teha , kalau ade jodoh , kite jumpa lagi yee ? ^_^ terima kasih atas segala kenangan antara kita berdua :') saya sygg kak teha <3



Kak Liyana (:
Kak yana seorang yg agak pemalu :P haha , aku knl kak yana drpda kak ain . kak yana bestfriend kak ain . haha , teringat time pagi2 buta yg latihan kebakaran tu , syafiqah smngt pakai kain sekolah , SEMANGAT SEKOLAH ! hahaha xD kaka yana gelak tak henti2 ohh , malu habis aku x) hahahaah . kak yana , saya takkan lupakan kak yana tauu ? terima kasih atas kenangan tu semua :') sygg kak yana <3



Kak Syifa' (:
Kak syifa sngt comel :P hahaha . syafiqah knl kak syifa' sbb setiap hari sembahyang dkt saf png dpn , haha . teringat time syfqh menangis mcm org gila tu , kak syifa' tlg pujukkan , thank you kak :') syfqh  selalu kacau kak syifa' , klau syfqh sama floor dgn kak syifa' tak tau lah mcm mana , nasib baik tak sama floor :P haha . kak syifa' , terima kasih atas kenangan kita sama2 :') sygg kak syifa' <3



kak Nurul Syuhadah Nadyah (:
Kak syud sngt lah gangster :P haha . first2 ingtkan dia sombong *tapi mmg ye pun sbnrnya* , tapi bila dh lama2 knl dia , Ya Allah , makin bertambah gila aku melayan dia :P hahaha . haiih , teringat time kita salam mintak restu untuk form 5 spm , syfqh nangis sbb akak -.- hahaha xD ayat kak syud bagi sedih2 je , org dh lah tgh sedih , dia bagi ayat sedih lagi . mmg banjir ah surau tu dibuatnya . hahah . kak syud , terima kasih atas kenangan tu semua :') sygg kak syud <3



Kak Nadzeerah Afiqah (:
Kak nadz muka mcm cinaa :D sgt comell :D haha ,  aku selalu kacau kak nadz :P teringat time syfqh tak boleh bernafas tu , kene marah dgn kak ain dgn kak nadz suruh buang hingus . ahhaha xD lepastu kak Syuhadah ses ckp 'buang hingus' dkt syafiqah . ahahha x) kak nadzz , thank you for all the memories oh , and thank you for the wish yg dlm buku syafiqah tuu :') sygg kak nadz <3



Kak Fazilah (:
Kak fazilah sngt lah kecikk , comell :D ahhaha . teringt time mlm last tu , psl six pax . merepek je kita semua kann ? hahaha xD thank you for all the memorie kak fazilah :') sygg akak <3


kak ARINA AZMIN (:
akak floor saya :3 haha , sorysorry sbb lupa tulis psl akak :P  haha . btw , dulu ingt kak arina mcm sombong , tapi tak , kak arina sngt baik :D teringt dulu , kak arina interview syafiqah before jadi lpd dgn abg imran sekali , whoaahh :O takutt . muka akak garang ! hahah :P kak , thank you for the memories :') sygg kak arina <3



abg Naqiuddin Ikram (:
Abg naqi sngt peramah . smpai semua org knl diaa . haha :P teringat time ckgu norlia suruh bagi kertas latihan bm dkt semua form 5 , abg naqi ponteng :P ahhaha . smpai skrng teringt bnde tu , sbb lawak x) hahah . syfqh selalu kacau abg naqi . haha , kesian diaa :P hahah . abg , thank you for all those memories :') till we meet again :)



abg Amirul Faiz (:
Abg chom , dia sngt gila . suka kacau orgg . hahah :P ingt lagi time tgh jaga dkt klas 1 dentis t , dia kejut syfqh yg tgh tidur -.- sumpah terkejut gila weyhh . hahah xD lepastu kacau budak2 kelas tu . haha , lawak dohh :P abg , terima kasih atas kenangan tuu and thank you jugakk bagi nasihat dkt syafiqah :') till we meet again :)



abg Muhammad Imran Zainal (: 
Abg ni lah yg interview aku before jadi ldp , dia sngt garang :P haha . lepastu dia kata aku bnyk cakap mase interview tu , ahaha xD *tapi sbnrnya tgh takut tuu , tgn sejuk habis jee . hahaha . oh and , teringt time hari graduasi form 3 dgn form 5 tu , syfqh lalu dkt foyer nk pi toilet , lepastu abg tibe2 ckp , " ldp , ldp , jalankan tugas dgn baik takk ?! " sumpah terkejut gila kott , muka abg sumpah serious gila , mcm nk marah pun ade . haha xD still ingt lagi ape yg abg ckp :P haha . thank you for those memories :') till we meet again :)



Abg Naqib (:
Pemegang kunci asrama lelaki . haha . dia bagi tips dkt aku , sumpah merapu . haha xD dia kata klau nk bagi cikgu ingt kita , kita kene selalu buat hal dkt maktab , haha , pelik2 . ape2 pun , terima kasih atas nasihat tuu :') till we meet again :)



abg Mohamad Syafiq (:
Kesian dia , penat bekerja :P haha , lepastu dia rindu maktab . rumah dia jauh drpda maktab . so , susah nk melawat . ahah . takpe2 , nnt klau syafiqah dh ade lesen , syafiqah bwk abg melawat maktab ekh ? :P haha . tapi , abg ni sumpah baik gila :D hahah , wlaupun baru knl , tapi dia layan mcm dh lama knl . and thank you for that :') till we meet again :)



abg Fazirul Safwan (:
aku tak pernah tegur dia mase dekat maktab sbb ingtkan sombong -.- tapi mase dh habis sekolah , dia start chat . lah , rupanya mmg dia tak rpt dgn form 1 :P ahaha . tapi , bila dh knl dia , penat layan dia -.- mcm budak2 pun ade , kalah syafiqah :P haha . ape2 pun , abg , thank you for the memorise :') till we meet again :)





sincerely from ,
Syafiqah Hashim